Cookie instellingen

  • Wij plaatsen functionele cookies, waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

nlen
november 10, 2021

Landelijke hoogtekaart en TrueOrtho uit 7,5cm luchtfoto

Vanaf dit jaar is de 7,5cm hoge resolutie luchtfoto van beeldmateriaal.nl open data. In deze blog leggen we uit hoe we daar een hoogtekaart en TrueOrtho van maken. De hoogtekaart en TrueOrtho zijn beschikbaar als download en via onze API.

Lees meer
juni 28, 2021

Video proeftuin Mutatiesignalering Kadaster

Het Kadaster organiseerde een proeftuin Mutatiesignalering, na afloop kwamen ze bij ons op bezoek en maakten daar een leuke informatieve film van.

Lees meer
mei 9, 2021

Mutatiesignalering met behulp van Artificial Intelligence: hoe werkt het?

We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan onze mutatiesignalering. In 4 pilot projecten hebben we aangetoond dat dit werkt, nu het is tijd om op te schalen. Maar hoe werkt het?

Lees meer
september 9, 2020

Infographic: Groene daken in Nederland.

Readar bracht de groene daken in Nederland in kaart bij appartementen, commercieel en maatschappelijk vastgoed. Hiermee beschikken we over een landelijk beeld van het aantal groene daken in Nederland. Dit gaf ons de mogelijkheid om te analyseren waar Nederland nu staat. De verrassende resultaten verwerkten we in deze infographic.

Lees meer
juli 8, 2020

Wie praat er over zonnepanelen en wie installeert ze daadwerkelijk?

In samenwerking met met GeoMarktprofiel/EDM hebben we dit onderzocht. De profieldata van Geomarktprofiel gecombineerd met Readar’s data uit luchtfoto’s, leveren een glashelder inzicht op in welke huishoudens nu wel en geen zonnepanelen installeren.

Lees meer
juli 1, 2020

API documentatie

Steeds meer partijen maken gebruik van onze API, met als grote voordeel dat ze niet zelf grote hoeveelheden data hoeven te hosten en altijd gebruik kunnen maken van de meest recente data. We hebben net een grote update doorgevoerd en daarom is ook onze API-documentatie vernieuwd.

Lees meer