Cookie instellingen

  • Wij plaatsen functionele cookies, waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

nlen
mei 9, 2021

Mutatiesignalering met behulp van Artificial Intelligence: hoe werkt het?

We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan onze mutatiesignalering. In 4 pilot projecten hebben we aangetoond dat dit werkt, nu het is tijd om op te schalen. Maar hoe werkt het?

Lees meer
september 9, 2020

Infographic: Groene daken in Nederland.

Readar bracht de groene daken in Nederland in kaart bij appartementen, commercieel en maatschappelijk vastgoed. Hiermee beschikken we over een landelijk beeld van het aantal groene daken in Nederland. Dit gaf ons de mogelijkheid om te analyseren waar Nederland nu staat. De verrassende resultaten verwerkten we in deze infographic.

Lees meer
juli 8, 2020

Wie praat er over zonnepanelen en wie installeert ze daadwerkelijk?

In samenwerking met met GeoMarktprofiel/EDM hebben we dit onderzocht. De profieldata van Geomarktprofiel gecombineerd met Readar’s data uit luchtfoto’s, leveren een glashelder inzicht op in welke huishoudens nu wel en geen zonnepanelen installeren.

Lees meer
juli 1, 2020

API documentatie

Steeds meer partijen maken gebruik van onze API, met als grote voordeel dat ze niet zelf grote hoeveelheden data hoeven te hosten en altijd gebruik kunnen maken van de meest recente data. We hebben net een grote update doorgevoerd en daarom is ook onze API-documentatie vernieuwd.

Lees meer
juni 25, 2020

5 belangrijke redenen waarom gemeenten een zonnescan willen

Gemeenten hebben verschillende redenen voor het inventariseren van zonnepanelen. De zonnekaarten die wij voor hen maken, kunnen dan ook op heel verschillende manieren ingezet worden. In deze blog delen we de 5 belangrijkste redenen voor gemeenten om (de potentie voor) zonnepanelen in kaart te brengen.

Lees meer
mei 26, 2020

Readar en Solar Monkey gaan internationaal met Spaanse hoogtekaart

Een primeur: speciaal voor Solar Monkey genereerde Readar een hoogtekaart van de regio Madrid (ca 10.000km2). Readar en Solar Monkey hebben in Nederland al een langlopende samenwerking. En nu gaan zij dus samen internationaal.

Lees meer